Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesleduju sice, jak je to ve světě se stavěním a posléze bouráním soch kohokoliv, ale nějak tak mám pocit, že to je český folklór... V kdekterém městě postavíme sochu komukoliv (míněno politickou situací), načež ho při změně politické situace odstraníme a vrazíme tam "ikonu" době odpovídající. Takže co nějakých 30 let stavíme a bouráme a vracíme a bouráme... de facto v každé české vísce.

Možná bychom se měli vybodnout na památníky politiků, vojevůdců ap. a napříště zdobit města a vísky kašnami a vodotrysky. Nebo Křemílkem a Vochomůrkou.;-)

12 1
možnosti
PB

P94a43v91e81l 60B57e11ň87o

5. 4. 2020 16:51

No děje se tak v různých končinách světa, od střední Azie po USA, kde je teď v módě bořit sochy jižanských hrdinů, nebo těch co měli otroky ;-) ( nevšimli si toho u Lincolna a Washingtona )...ale myslím si taky, že světovým přeborníkem jsme my Češi. Asi, že se tudy vždy valila nějaká vítězná vojska všema směry...;-)) a jisté typické české povaze...;-))

0 0
možnosti
PV

Nechutné, odporné, slizké.

A zcela v duchu nenávistné liberálně bolševické doktríny, jejíž jsme poslední dobou svědky. Pro liberálního bolševika, stejně jako toho rudého, je krédem: kdo není s námi, je proti nám. Proto jsme taky svědky, že vše co se jen trochu odchyluje od oficiální bruselské doktríny, je nazýváno jako proruské, prokremelské. Jakákoli svobodná diskuse, která se v dnešní době zabývá složitou interpretací našich dějin, je nutně "proruská", protože v této svobodné diskusi mohou zaznít i argumenty, které se do určených a povolených ideologických mantinelů nemusí vejít...

Důvod je zřejmý - mocenské centrum v Bruselu se zcela nepokrytě snaží zlikvidovat tzv národní státy a s nimi i jakoukoli hrdost na komunitu, jejíž jsme součásti či na její minulost. Proto ta řízená nenávist.. Proto ta obrovská snaha o změnu vnitřního významu slova vlastenec, které kdysi mělo v sobě vysoce pozitivní náboj, v rukou probruselského neomarxistického noka však postupně nabylo silně negativního významu. Inu, pokud zlikvidujete kořeny, zlikvidujete celý strom.

Je smutnou skutečností, že v minulosti velká spousta skvělých lidí, vlastenců (ať se tak sami otevřeně nazývali či nikoli) za svobodu této země zemřela. A bylo jedno, jestli umírali během nacistické či sovětské okupace. Další tisíce či statisíce skončili ve vězeních či byli podrobeni různým perzekucím. A to jen díky jediné věci - úctě a lásce k této zemi, svému okolí, lidem, kteří v ní žili

Vůbec to není o Koněvovi, vůbec to není o Vlasovovi. Je smutné, že v každé těžké době, ať už době nacismu či komunismu, se ve společnosti vždy vyskytl určitý počet morálně pokřivených jedinců, kteří vždy poklonkovali cizím mocenským centrům, a je jedno jestli Berlínu, Moskvě či Bruselu, a kteří touto zemí, lidmi žijícími v této zemi, kultuře i naší historii vždy hluboce pohrdali.

Je smutné, že autor tohoto blogu patří mezi ně.Rv

11 11
možnosti
PC

Pane Vracovský,

autor ale píše kriticky právě i o té skupině, která sklání hřbet a poklonkuje před EU! 8-o

Jinak jsem vám dal plus, protože až na ten závěr jste napsal výborný příspěvek.

2 1
možnosti
KS

Na otázku proč zrovna teď je jen jedna odpověď. A proč ne. Kdyby se to stalo kdykoli jindy kromě roku 1990, dala by se položit ta samá otázka.

6 1
možnosti
OU
OU

Jak sám píšete, Novotný není hlupák. Jsem si absolutně jistý, že on sám kašle na Koněva či Vlasovce. Pro něj to byl výtah k popularitě a další politické kariéře. Nic víc, nic míň. A bohužel, dost lidí mu tento boj o symboly žere.

12 2
možnosti
VS

Já ho víc než za politické postoje nemusím za jeho novinářskou minulost. Dělat takovou práci, notabene tak, jak ji dělal on, vyžaduje určitý druh charakteru (bez toho to prostě nejde) a ten se s mým životapostojem prostě neslučuje...

On kdyby nebyl takové nekulturní h....o a trochu ubral, tak hlavu na to, aby si soupeře mazal na chleba rozhodně má...

Mu stačilo skutečně málo k tomu, aby ukázal jak neuvěřitelně sebestřední, zaujatí a v podstatě hloupí lidé jsou v ruské státní televizi. On to ale totálně podělal tím, že ze sebe udělal nesvéprávného šaška...

0 0
možnosti
Foto

Určitě za celých 30 let nebyla snaha o odstranění sochy Koněva? Jen se ptám? Nehledejte za tím nic zákeřného.

5 0
možnosti
VS

Nepochybně byla, otázkou je jak moc ta snaha rezonovala minimálně veřejným míněním na Praze 6... Já za tou sochou opravdu smutnit nebudu, nicméně si nemyslím, že to bylo zrovna to, co lidi na té městské části tíží (a to zdaleka ne nejvíc).

0 0
možnosti

Celkem pěkně napsané a hlavně na závěr přesná definice: Vše co se samo nazývá ,,vlastenci" jsou vlastně vlastizrádci a kolaboranti.

2 5
možnosti
VS

Ne nadarmo se říká, že když ti něco chybí, začni hlásat, že toho máš plnou (_!_)... U nás je více vlastenců v klubu českých turistů, než v celé okamurově partaji s koncertem Ortelu dohromady...

1 0
možnosti
JV

J85a71n 68V78i96j22a53n

5. 4. 2020 7:52

Tihlencti přejmenovávači ulic a sochobourači jsou největší darebáci, kteří chtějí šokovat, aby se odvedla pozornost od jejich svinstev, kterých se předtím dopustili.

Tak například největšími bojovníky proti komunistickému režimu a za demokracii v 1968 byli ti neoddanější komunisti z 50. let, jak se člověk mohl dozvědět z veřejných zdrojů. Jen si ty pražské komunisty vyhledejte v tehdejších Rudých právech a hned vám bude jasno co je to zač.

8 7
možnosti
VS

Na druhou stranu všechno má svou míru (a já respektuju, že každý ji má jinde). Mít tady ale na Letné sochu Stalina, místo Zlína stále Gottwaldov a názvy ulic podle úchylných syfilitických vrahů by se mi osobně poněkud příčilo. Takže bořit v pravou dobu, proč ne...

1 0
možnosti
JV

V celku rozumné srovnání. Jen si tak říkám, jeslli všichni ti, kterých se váš článek týká, pochopili jeho podstatu, neboť někteří vás chválí za slova, která jindy zuřivě mínusují :-)

6 0
možnosti
VS

To už je holt osud autorů, kteří píší poněkud rozvláčněji :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik