Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chytrý článek. Děkuji za zajímavé čtení.

1 0
možnosti

Já moc děkuji za uznání! :-)

0 0
možnosti
Foto

Nápad založit vlastní ukázkový podnik jsem několikrát nadhodil pod blog soužky Konečné. Proč nemůže KSČ(M) koupit nějaký zchátralý podnik, rozjet v něm výrobu, zajistit pro zaměstnance všechny možné výhody a skvělé mzdy ...

Myslíte, že reagovala?

On je tu totiž ideologický problém: může komunista vykořisťovat pracující? ;-D

2 1
možnosti

Tak to asi člověk nevymyslí... Jenže pak je tu druhá otázka, "je komunista člověk?"

2 0
možnosti

V Americe se komunismus zkouší už delší dobu. U skotského Lanarku si na začátku 19. století jakýsi Robert Owen postavil obří přádelnu na bavlnu, jejíž součástí byly i ubytovny pro dělníky, škola, kostel, pekárna atd. Takový předchůdce Bati. A to mu fungovalo. Proto chtěl myšlenku posunout dál. V Indianě založil osaduNew Harmony, kde fungoval komunismus. Osada se rozpadla za čtyři roky.

1 0
možnosti

Tak třeba v Izraeli komunistický kibuc funguje už několik desítek let... Ono to jde právě jen komunitně, na dobrovolné bázi, pokud se sejdou "ti správní lidé", ale to je debata na trochu jiné téma a taky asi celkem na dlouho... :-)

5 0
možnosti

R^ naprosto přesně. Odbory jsou organizace, která vlastní ohromný finanční i lidský kapitál. Jejími členy jsou snad všechny myslitelné pracovní obory. Oni by mohli sekat jednu ukázkovou fabriku za druhou a ukázat to těm zlotřilým kapitalistům, jak se to má dělat. Nesekají, neukazují. Když jsem toto téma několikrát otevřel bylo mi řečeno, že oni by chtěli, moc chtěli. Ale zákon jim to zakazuje ;-D

7 0
možnosti

Zákon jim zakazuje podnikat? To je vskutku zajímavý myšlenkový konstrukt... A pokusili se ho nějak víc rozvést?

0 0
možnosti
Foto

Tentokrát s Vámi souhlasím. Kecat umí kdekdo, ale opravdu pomoci málokdo. Když se dostanu do zoufalé situace, spíše budu hledat pomoc u těch "výše postavených" lidí nebo u chytrých lidí. Ti "níže postavení" mají co dělat sami se sebou, ještě se tak zabývat někým jiným.

0 0
možnosti

Víte paní Černá já mám jiné zkušenosti. U těch "výše postavených" a lidí chytrých mně ani jednou nikdo z nich nepomohl. Pomohli mně lidé ti "níže postavení".

0 0
možnosti

Těžko soudit co by v této chvíli pomohlo živnostníkům. Asi by měla vláda motivovat obchodní řetězce, aby od živnostníků koupily zboží, kde hrozí nebezpečí z prodlení. Do obchodních řetězců pořád neplatí zákaz a toho by mohli využít živnostníci, že by zboží - které jim teď někde leží - prodali, pokud už teď není nabízené v e - shopech. To by ocenili například květináři, protože kytku fakt nejde poslat, aby jeden den někde ležela a druhý den jela v dodávce.

Co se týče služeb, tak to je pravý průšvih. Zboží někde ulejete, ale jak prodat službu a dodržet hygienické nároky? Třeba takové nehtové studio. K přímému styku nemusí vůbec dojít, stačí plexisklo a díra pro ruce. Zákazník chodí na objednaný čas, takže ani nemusí dojít ke koncentraci osob na jednom místě - budou pořád dvě osoby - současný nárok vlády.

Vím že je to mimo téma článku, ale předpokládám, že v textu mimo řádky píšete o rozkopaném příkopu mezi zaměstnanci a OSVČ, který se za tento týden docela prohloubil a který byl mimo jiné důvodem, proč David Vlk odešel. Moje domněnka.

0 0
možnosti

A nespletl jste si blog a nereagujete na jiný? O živnostnících jsem psal taky, dva blogy zpět, tak jen jestli jste se neuklikl...

Jinak samozřejmě víceméně souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, že vkládám příspěvek mimo téma, ale protože jste se zajímal o údajnou manipulaci s karmou mých článků, tak zde máte odpověď admina Karla Boháčka - zřejmě jí jako ajťák budete rozumět, ale já bohužel nerozumím, kvůli čemu byly moje blogy stažené z hlavní strany a byl jsem vyřazený ze seznamu blogerů- takže cituji:

"Karel Boháček 11764

Blog

Pan Petřík, jak je jeho dobrým zvykem, ohýbá realitu a fabuluje. Administrace prověřila napříč blogem různé články pana Petříka včetně přístupů. Vcelku spolehlivě došlo ke konstatování, co a proč se děje s karmou i čteností u jeho článků. V souladu s pravidly vyřadila jeho blog z hlavní strany (může dál samozřejmě psát články, ale viditelné jsou pouze na jeho osobní adrese), pana Petříka o tomto informovala. Nikdo po něm samozřejmě nechtěl žádný důkaz neviny. Jenže pan Petřík, zvláštní to věc, pro jistotu již nenapsal ani jeden článek. Což nechápu, jeho příznivci (minimálně ve stovkách, když čtenost článků měl v "tisících") by si ho jistě chodili číst dál, viz třeba tento článek Davida Vlka také zařazený mimo hlavní stranu.

A to je vlastně celé, více na dané téma není třeba. Fajn zbytek dne přeju."

0 0
možnosti
Foto

Za sebe mohu říci, že když budete psát na osobní stránce, tak si málokdy na Vás vzpomenu. Je to jako s Josefem Havránkem. Dokud býval na hlavní straně, četla jsem od něho téměř všechno, teď si na jeho blog vzpomenu výjimečně.

"Vcelku spolehlivě došlo ke konstatování...", ale k jakému? Nevím nic stejně jako dříve.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS