Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J79a60n 90S61o51u70č12e18k

25. 3. 2020 11:13

Souhlasím s Vámi v tom, že ke svobodě patří i odpovědnost, jak k sama sobě, tak k druhým. Nechci hodnotit nebo kritizovat opatření přijatá naší vládou, ale z hlediska pohledu na svobodu, je až zarážející, jak snadno o ní může být člověk připraven. A to pouze na základě vyvolání strachu v celé společnosti. Naprosto respektuji názor, že cestovat do oblastí, které jsou rizikové z hlediska jakékoli nákazy jen proto, abych si v klidu zalyžovat, je vůči ostatním velice nezodpovědné. Souhlasím s tím, že pohybovat se na veřejnosti, když na sobě cítím příznaky jakékoli infekční choroby, je nezodpovědnost hodná odsouzení. Ovšem dovolím si polemiku v otázce, zda je skutečně nutné zcela paralyzovat chod celé společnosti. A proč se tak nedělo i v případě jiných epidemií, které se u nás vyskytují každoročně a při kterých jsou počty nemocných i počty obětí o několik řádů vyšší.

1 0
možnosti
MK

Tenhle virus není tak nebezpečný svou mortalitou, ale tím, jak zatěžuje zdravotnický systém. Stačí se podívat na to, jak to dopadlo v Itálii nebo třeba ve Španělsku.

Pokud počet nemocných přesáhne určitou hranici, tak zdravotnický systém přestane stíhat. Dojdou ventilátory, dojdou volná lůžka, lékaři nebudou stíhat (a k tomu ještě budou odpadávat počty zdravotníků díky tomu, že se sami nakazí). A nakonec bez pomoci začnou umírat i pacienti s jinými chorobami (protože systém bude celkově přetížen).

Takže já bych rád věděl, kolik lidí byste byl ochoten obětovat je jménu globálního kapitalismu a neomezených svobod. Tisíce? Desetitisíce? Nebo dokonce statisíce?

2 1
možnosti
RK

Nevím, jestli to tu náhodou někdo nepsal, ale slečna/paní má pravdu, však jedině tehdy, pokud smrt považuje za opravdovou svobodu. Je potřeba specialisty, aby jí nahlédl do nitra......no možná by to zvládl i laik.

0 0
možnosti
JZ

Možná by stačilo si první ze všeho vyjasnit, jestli jsem demokrat. Pokud dojdu k tomu, že ano, pak logicky nemám jinou možnost než se podřídit nařízením demokraticky zvolené vlády, která navíc mají očividně podporu u většinové veřejnosti. Pokud bych s těmito nařízeními silně nesouhlasil, mohl bych se snažit ostatní lidi přesvědčit o svém názoru, ale to je maximální 'rebelie', jakou si skutečný demokrat může dovolit.

2 0
možnosti
Foto

Toto tvrzení má svá omezení. Nacisté byli také zvoleni většinou národa ve volbách. Takto řádně zvolená dministrativa potom jmenovala zastupujícího říšského protektora. Ten váš ůsprávný" demokrat" na něho tedy neměl páchat atentát, ale pouze nesouhlasit.

5 3
možnosti
PC

Jsem velice svobodomyslný člověk. Ale je nutno si uvědomit, že i svoboda má své hranice, pokud bych svou svobodou ohrožoval druhé.

Takže svobodaR^, ale s ní zároveň ZODPOVĚDNOST a ohleduplnost!!

0 0
možnosti
Foto

Všeho s mírou. Na corona virus zatím zemřelo na celém světě asi 19.000 lidí. Otázkou je, kolik z nich zemřelo spíše na souběh s jinými, vážnějšími, nemocemi a zemřeli by brzy tak jako tak na něco jiného.

Za stejnou dobu zemřelo na světě více než 4 miliony lidí na jiné příčiny. To je obrovský nepoměr. Chápu každého pozůstalého a každého člověka je škoda. Ale politik a elita jsou tu od toho, aby zachovaly zdravý poměr věcí. Nejsme schopni poskytnout každému lůžko na jednotce inzenzívní péče a každému důchodci důchod na úrovni 100% průměrné mzdy, tak také nejsme schopni všechny lidi zachránit.

Corona virus zabíjí, ale chudoba, rakovina a srdeční selhání také a tisícinásobně větší míře.

0 0
možnosti
TB

Chudoba, rakovina a srdeční selhání zabíjí také a tisícinásobně větší míře- to máte pravdu, ale zapomněl jste na to hlavní..zabíjejí tak nějak konstantně po celý rok, kdežto koronavirus je vysoce nakažlivý a bez drastických opatření by se jím nakazilo třeba jen u nás statisíce až miliony lidí během pár týdnů a zdravotnictví by zkolabovalo, potažmo pak celá ekonomika stejně...

4 0
možnosti
JU

Ono ti, co sami sebe často nazývají liberály, jimi ve skutečnosti nejsou. Mnohdy se jedná o různé nátlakové skupiny a bojovníky za právě vymyšlená práva, popírající svobodu slova a propagující různé absurdity včetně cirkůsů ohledně počtu pohlaví apod. U nás se zatím vytvářejí jen hrudky takto smýšlejících lidí, ale na západě už jsou z toho pěkné hroudy a jelikož jsou v protikladu s racioalitou a (jak správně říkáte) smyslem pro jakoukoliv zodpovědnost, je jen otázkou času, kdy se jejich systém zhroutí. Může to trvat poměrně dlouho kvůli ekonomické vyspělosti těchto států, která je ovšem pouhým dědictvím po předcích, kteří se touto hloupou ideologií neřídili...

4 0
možnosti
MS

Hezký článek až na ty pendlery. Nikdo jim nezakazuje pracovat, pouze si mají najít ubytování. Toto opatření bylo reakcí právě na nezodpovědnost, která je obsahem vašeho článku - tedy, že celé Německo se k infekční nemoci postavilo naprosto nezodpovědně a toto opatření má pouze preventivní funkci. Souhlasím, že pendleři nemají zodpovědnost za německou společnost, která odmítá nosit roušky a dodržovat základní prevenci. Nutno dodat, že tuto odpovědnost nemůže nést ani zbytek české společnosti, která se - bohužel vlivem pendlerů - opět dostává do podobné situace jako s lyžaři z Itálie.

13 2
možnosti
OU

Ne, libertariáni nezmění názor po prvním pobytu na ARO. Jen lidé, co to berou jako ideologii, mohou dostat užitečnou facku.

Co se vycestování týče, kdyby nebyly zavřené hranice, tak už také pracuju ze zahraničí. Stejně musím být na home office. A transport domů bych rozhodně nevyžadoval. Neházejte všechny do jednoho pytle. Lidé zvyklí cestovat jsou úplně jinde než lidé co někdo uváznou s cestovkou.

3 0
možnosti
Foto

Libertarián chrání pouze jedince, nikoliv území.

0 0
možnosti
VS

To nemáte pravdu... Libertarián nemá internacionální choutky, tudíž potřebuje svůj životní prostor. Nechce být ale omezován víc, než je nezbytně nutné, proto od státu očekává jen to nejnutnější - právní vymahatelnost, mezinárodní diplomacii, sociální služby v minimální potřebné míře a bezpečnost, kterou není schopen si zajistit sám. To vše je ochoten a připraven si zaplatit a nemá naprosto žádný problém s tím, když ostatní si dobrovolně připlatí za nadstandardní služby, ať už státní, nebo soukromé. Vzhledem k minimalistickému státu by měli z čeho...

O libertariánství se podařilo rozšířit spoustu chimér, takže váš postoj v podstatě chápu...

5 0
možnosti
Foto

Dnes jsem dal karmu;-)R^ a s těmi pendlery, to vidím naprosto stejně, myslím že se tomu říká, hezky česky "závist".

5 3
možnosti
TB

s těmi pendlery je to právě naopak ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik