Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z čeho měla Antifa v Idaho strach? Ze zákona dbalých, ozbrojených občanů!

Snad asi každý zaznamenal, co se děje ve větších (i menších) městech USA. Mimo vyjádření solidarity se zabitým George Floydem také rozbíjení, rabování, zapalování a napadání slušných občanů USA. Proč tomu bylo v Idaho jinak? 

Tak jsem si opět od představitelů radikální levice přečetl, že za nepokoje v USA může zbraňová politika, sociální pnutí a zdravotní systém...
 

Cituji: "průměrný Američan se domnívá, že kdyby neměl u postele kvér, nepřežije noc, a republikáni ho v tom ještě podporují."

No, tak například tento majitel obchodu, který se snažil bránit jeho vyrabování, ji evidentně bohužel neměl a onu "noc dlouhých mečů" málem nepřežil...
 

 

Jistě, "když už sundat zlého bílého kapitalistu, určitě zastánce toho policajta, který zabil Floyda, tak přece mu nenecháme v kapse peněženku. Tím přece Floydovi pomůžeme nejvíc!"
Stejně tak, jako se věci samotné přece nejvíc pomůže vyrabováním luxusních obchodů Gucci, Versace, Gabbana, elektroprodejen (protože co více saturuje pocit z rasové segregace, než nová LED televize pod paží, že ano...), klenotnictví apod. To dá rozum...
Ale pojďme k myšlenkovým pochodům progresivní levice a k podstatě blogu samotného... 

Pominu-li, že tvrzení, že za násilnosti probíhající v LA, Oaklandu, Washingtonu, Seattlu, New Yorku, a jiných městech je zodpovědná "kultura zbraní v USA" je už opravdu slušný myšlenkový breakdance, tak bych rád poukázal na jednu takovou zvláštnost...
Ve městě Coeur d' Alene ve státě Idaho byly plánovány rovněž demonstrace a na sociálních sítích sílily obavy ze svolávání se radikálů z Antify k účasti a rozpoutání stejného scénáře, jako v jiných městech. 
Stát Idaho na americkém středozápadě má jeden z nejliberálnějších přístupů ke zbraňové politice ze všech států USA a tzv. "open carry" (tedy neskryté nošení) je tam povoleno (policií dokonce preferováno - hned je jasné, kdo je kdo). Jistě, já osobně bych jej sice z taktického hlediska nevolil a nemyslím si, že je to zrovna ideální nástroj, nicméně tady se ukázal jako velice prospěšný.
Co tedy udělali ti, jenž městská smetánka nazývá "omezenými rednecky ze středozápadu, volící republikány"? Vzali zbraně, a vydali se hlídat své obchody, restaurace, úřady a světe div se, dokonce i pokojně protestující spoluobčany, kteří přišli vyjádřit docela pochopitelný nesouhlas s tím, co všechny tyto události odstartovalo... (zejména doporučuji, pokud vládnete Angličtinou, diskuzi pod příspěvkem a přečíst si, jak na ty "hrozné ozbrojence" reaguje americká veřejnost, majitelé domků, obchodů, restaurací apod.)
 

Výše máte odkaz na celý příspěvek, včetně fotek a diskuze, kterou vřele doporučuji.

A výsledek? Pokojné vyjádření názoru, bez účasti rabováníchtivé svoloče. Symbióza demonstrantů a lidí chránící si svůj majetek a majetek svých sousedů. 

Možná někoho napadne "proboha proč, na to je přece policie?". Nechť mi tedy takový tázající, než svůj dotaz položí, zkusí odpovědět na otázku "proboha proč tomu policie nedokázala zabránit ve městě s takovým bezpečnostním statusem, jako je Washington D.C....? A proč je aktuálně v LA už i Národní garda...?" 
Závěrem bych velice rád upozornil na to, že se zde bavíme o USA, která má s ozbrojenou, občanskou společností, jakožto i domobranectvím letité a cenné zkušenosti. Existence již zmíněné Národní gardy budiž jen malým důkazem pro má slova. 

U nás jsem se zbraňovou legislativou naprosto spokojen (až na zákaz některých druhů střeliva pro účely "self defence", ale o tom třeba jindy v samostatném blogu) a rozhodně nehoruji pro skupinky pseudovlastenců střežících hranice (pseudo proto, že z jejich vyjádření je mnohdy patrno, že by je rádi střežili, jako za minulého režimu - obousměrně). 

A skutečně velmi intenzivně vnímám rozdíl mezí tímto:
 

Tohle je za mě, za určitých podmínek v pořádku.

a tímto:

 

S čím ale spokojen rozhodně nejsem je vývoj společnosti, jako takové. Kdy jedna část, ta, která si říká "lepší", případně "empatičtější", si pouze jede kompletně svoji agendu, bez ohledu na reálný svět, který se děje kolem ní.
Ten rádoby "svatý boj" proti zbraním ze strany levicově progresivní části společnosti (záměrně nepíšu liberální, protože to slovo bylo, podle mého názoru, posunuto někam, kde naprosto nepatří. Novokomunista, který by nejraději zakazoval, přikazoval, reguloval a organozoval - v současné době i jakousi "novomluvu" - rozhodně liberálem není!) mi připadá, jako když by slepý (ehm, pardon "človek se zrakovým postižením") dělal regulovčíka na frekventované křižovatce! Máchat rukama bude sice jistě energicky, ale vzhledem k tomu, že o reálné situaci kolem sebe nemá ani ponětí, nadělá víc škody, než užitku.
Tyto lidi absolutně nezajímá, že kriminalita je daleko větší v zemích s přísnou zbraňovou legislativou a řekněme velmi liberální imigrační politikou, jako je například Kalifornie, než ve státech s těmi "po zuby ozbrojenými, zlými Rednecky", jako je například Texas, nebo Idaho. Je nezajímá, že jimi tak často zmiňovaná problematika mass shootingu, připisovaná liberální zbraňové politice, se v 98% děje v tzv "Gun free zónách"  (kde se s legální zbraní nesmí).
Je v podstatě nezajímá vůbec nic a jak je vidno, svoji agendu jsou schopni dostat i do stávky dentistů za používání ústní vody...
Nejsme USA a nikdy ani nebudeme. Nejsme ani Rusko, ani Norsko, ani Austrálie a ani Švýcarsko. Všechny tyto země mají svá specifika, kulturní i národní odlišnosti (k té zbraňové kriminalitě ještě jedna poznámka. V Rusku je možnost legálně držet zbraň pro civilistu limitně se blížící nule, takže asi tolik k "zakazování legálních zbraní").

Co mi ale přijde podobné v podstatě napříč celým světem je fanatičnost, zaslepenost a až úchylná uniformita představitelů levicově progresivního názorového proudu.

A proč tomu tak je?

Podle mého názoru jsou přesvědčeni, že přes všechny tyto rozdílnosti mají jeden univerzální recept pro celý tento svět - ten jejich! A čím dál víc se mi zdá, že je absolutně nezajímá, jak to vidí ostatní a zda těch ostatních náhodou není naprostá většina...

 

Tož tak na světě...

Autor: Václav Szőcs | čtvrtek 4.6.2020 15:30 | karma článku: 47,39 | přečteno: 12178x
  • Další články autora

Václav Szőcs

Násilný převrat v Německu vs. česká mediální scéna.

Aneb "Když tam nemáš Hitlera a nácky, tak si je tam prostě přidej! Ergo pravicový Otto von Bismarck a levicoví čeští novináři...

10.12.2022 v 10:33 | Karma: 17,73 | Přečteno: 304x | Diskuse| Politika

Václav Szőcs

Očkování - Tvoje svoboda končí tam, kde začíná moje!

Tohle je v poslední době asi nejčastější věta spojená s "dobrovolným" očkováním a vydávána za argument, proč by tak úplně dobrovolné být nemělo... A já se ptám. "Končí skutečně vlastnictví mého těla tam, kde začíná tvůj strach?"

23.5.2021 v 15:21 | Karma: 35,06 | Přečteno: 1232x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Čipy ve vakcínách? Zbytečné, čipovaní už dávno jsme...

Jedna skupina lidí se bojí, že pomocí vakcinace dostanou čip, s jehož pomocí budou sledovány a řízeny jejich životy. Druhá, násobně početnější skupina se jim oprávněně vysmívá. Ani jedna si neuvědomuje, že se tak už dávno stalo!

18.4.2021 v 17:38 | Karma: 27,86 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Na udavače se nezlobte... To vy tu chcete systém, kde mají pré!

"Cože? Já že tady chci udavače? Ten kluk se snad zbláznil!" Jako bych to slyšel... Čekáte snad, že jednoho dne bude společnost natolik morální, že se v ní tyto vši nebudou vyskytovat? Co jim takhle nedávat k udávání příležitost?

15.2.2021 v 8:03 | Karma: 22,90 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Zneužívání Davidovy hvězdy! Opravdu?

V poslední době, respektive od demonstrace pořádané pár divnými lidmi, se nám tu rozmohl takový nešvar... Média, nebo "elity" nalepí terč a ta lepší část společnosti se cítí jako morální armáda. Pojďme si to rozměnit na drobné...

3.2.2021 v 20:03 | Karma: 25,52 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik