Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mnoho lidí se svobody štítí. Tedy ne té své, ale těch druhých. Vám karma.R^

1 0
možnosti
MV

Ohledně toho srovnání Brazílie a ČR - to nemá smysl. Teprve až budou známé počty všech zemřelých za loňský rok v Brazílii. To bude nejobjektivnější srovnání. Oficiální počty Covid nemocných a zemřelých jsou ovlivněné tím, jak důsledně se v té které zemi testuje.

Třeba u nás máme výrazně horší oficiální "Covid" čísla než sousední Polsko. V případě ČR a Polska už jsou ale známé počty zemřelých za loňský rok a v tomto srovnání dopadlo Polsko hůře než my (u nás je loni nárust zhruba 17 tisíc zemřelých, v Polsku je to skoro 80 tisíc - přitom Polsko má 3,5 krát více obyvatel). Je tedy jasné, že v Polsku Covid loni nakonec řádil více než u nás.

A samozřejmě existuje řada faktorů, které ovlivňují počty Covid epidemii - jednak je to hustota obyvatel a dále demografická struktura - obojí je v Evropě "horší" - je tu vyšší hustota obydlení a mnohem vyšší podíl staršího obyvatelstva než v Brazílii.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik