Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Jinak velice zajímavé názory a díky za ně. Kritiku pochopitelně vítám a ke všem se vyjádřím, až bude trochu více času - večer.

0 0
možnosti
Foto

Vidím to velice podobně i když sám bych si ten symbol nepřipnul.

1 0
možnosti
Foto

Žlutá hvězda, kterou byli v období 2. světové války nuceni nosit Židé, se stala symbolem útlaku, utrpení a smrti mnoha milionů obětí nacistického teroru.Pokud si někdo tento symbol přivlastňuje a jeho užitím se chce stavit na roveň šesti milionů zavražděných v koncentračních a vyhlazovacích táborech, nelze v tom vidět nic jiného než nevkusný a vypočítavý cynismus, který překračuje všechny myslitelné hranice. V tomto případě se jedná spíše o ryzí neznalost dějin. Kdokoliv z nich, kdo by znal osudy těchto lidí, by si v životě v této souvislosti šesticípou hvězdu nepřipnul.

3 3
možnosti
JJ

Co to hamtate? Symbol si privlastnuji ti co zakazuji druzim jeho pouzivani. Tedy vy a vam podobni. Ti co ho pouzili pri demostracich ho vam zidum jeho pouzivani nezakazuji.

1 4
možnosti
MB

"Jako malou pomůcku se zkuste zamyslet, kolikrát jste četli přirovnání něčeho k "nacismu"..."

Ano. Kdekdo bez hlubší znalosti historie se tím ohání. Je to hloupé.

"Je ale otázkou, zda je vinou někoho, kdo tento symbol vnímá v celé jeho šířce to, že někdo jiný jej vnímá pouze takto úzce a zkratkovitě..."

Kdo vnímá symbol v celé jeho šířce, ten právě těžko bude přehlížet základní atributy toho kterého znaku (a tady si zkrátka nelze odmyslet ty nejtragičtější okolnosti).

0 0
možnosti
Foto

Díky, karma!

Dovolil jsem si nasdílet na FB.

1 1
možnosti
FL

* Pokud jde o Davidovu hvězdu na manifestaci, v podstatě souhlasím s článkem. Veřejným pohoršením se jenom někteří předvádí a skutečně vadí jenom těm, kteří vidí zmíněnou zkratku: "židovská hvězda = pouze komíny v koncentračních táborech". Ale někteří to tak vidí, zejména pokud jim tam někdo zahynul. Silné emoce zatemňují racionalitu, je marné jim to zkoušet vysvětlovat. * "Zatím se mi nepodařilo najít jediný rozdíl v tom, že když jste se za minulého režimu dobrovolně a svobodně rozhodli nejít volit, tak vaše děti nemuseli být přijaty na vybranou školu, nebo jste se nedostali na vámi vysněnou dovolenou."

- Za minulého režimu byl ten důvod, proč volba byla nesvobodná oficiálně tajný, protože si tím komunisti zločinně zajišťovali moc, v rozporu s demokracií. Dnes se nic netají, protože důvod zákazu cestování legitimní je - ochrana životů (přiměřené omezení svobody jednotlivce pro ochranu společnosti před smrtelnou nemocí).

* Vraždění lidí v plynových komorách "které bylo celkem důsledně skrýváno před tehdejší veřejností" - Byla snaha ho skrývat před veřejností, ale na konci války se to všeobecně vědělo, na okupovaných územích i v Německu to bylo veřejné tajemství.

1 1
možnosti
VS
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik