Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor by si měl především uvědomit, že "stát" nikomu nic jen tak hradit nebude, nejdřív na to musí někdo vydělat. Takže ve finále si to stejně ti živnostníci zaplatí sami.

1 0
možnosti

Já bych chtěl jen upozornit, že blog nebyl ani tak o ekonomické stránce věci, jako poukázáním na levičáky chytající se jakéhokoli stébla, v tomto případě "ale však vy chcete od státu hlavně klid".

Vysvětloval jsem to tu několikrát, pokud mi stát ten klid nedá a zavře mi krám, je logické, že po něm budu požadovat, aby se k tomu nějak postavil...

0 0
možnosti

A co ti,kteří své podnikání teprve rozjíždí,ty chytráku.

0 0
možnosti

A to je reakce přesně na koho, nebo na co?

0 0
možnosti

Na tom, co jste napsal určitě mnohé jest a lze s tím souhlasit. Ale jak tak vidím kolem sebe, někteří lidé si utváří názor na živnostníky dle zkušeností, které s nimi získali. I ty nelze tak úplně odsuzovat a označovat je za hlupáky. Prostě se s tím setkali a bohužel šmahem pak odsoudí všechny. Trvá než takového člověka přesvědčíte. Např. u kadeřníka si všimne, že zaplatí a nikam se to nepíše a všimne si i, že se to tak dělo i u zákazníků před ním. Řekne si, aha, polovina korunek do pokladničky, polovina k přiznání. A třeba se s tím setká všude, kde není respektive nebyl potřeba paragon kvůli případné reklamaci. Nebo je zaměstnán a dostává něco na ruku a něco bokem. Chvilku mu to vyhovuje, protože má de facto o dost více. Pak zjistí, že to nese i nevýhody a kdo za to může? Nehledá chybu u sebe, ale u druhých. Myslím, že od toho se právě odvíjí pohled některých lidí na živnostníky a nepřejí jim. A řeknou si, vždyť pokud bychom pak onemocněli všichni, stejně mu tam nikdo nepřijde a je to tedy riziko podnikání nebo ne?

1 2
možnosti

"Např. u kadeřníka si všimne, že zaplatí a nikam se to nepíše a všimne si i, že se to tak dělo i u zákazníků před ním. Řekne si, aha, polovina korunek do pokladničky, polovina k přiznání. A třeba se s tím setká všude, kde není respektive nebyl potřeba paragon kvůli případné reklamaci."

To je tisíckrát omýlaná trapná mantra závistivců, kteří si vlastní neschopnost omlouvají tím, že nechtějí být "zloději jako tamti".

Za a) v dnešní profízlované době, kdy udavači mají i svoji loterii, navíc v době, kdy se člověk bojí sedět v autě bez roušky, aby mu nějaký zdivočelý fanatik kvůli tomu div nerozmlátil okno, kdy lidi posílají policajty na druhé, protože se opalují u rybníka bez roušky nebo že bez roušky kouří na balkóně, si už málokdo troufne nedat zákazníkovi paragon.

A za b) proč to tomu člověku neřeknete sám? Proč tady vykládáte takové věci? Pokud Vám kadeřník nevydal paragon, prostě ho o to požádejte. A řekněte mu, že bez dokladu mu peníze nedáte, že nebudete podporovat daňové úniky. Je to Vaše právo, obhajte si ho. A obhajte si ho čestně a férově, jeden proti jednomu, a nedělejte takové pitomé závěry, jaké děláte. Vyzýváte živnostníky, aby hráli fér, a pak jdete a kydáte na ně špínu. Zbaběle a úskočně házíte všechny do jednoho pytle.

Naučte se hájit si svá práva sám! Uvidíte, jak Vás to osvobodí. Pokud ovšem není svoboda to, co klidně vyměníte za klacek na ostatní v rukou "silného a moudrého vůdce". Ale to už tady bylo a víme, kam to vede. Mnozí jsme to zažili

2 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti

Já slyším pořád živnostníci, živnostníci již mnoho let, skloňují se ve všech pádech pomalu nonstop od revoluce, jak to vše mají těžké a jak to nejde zvládnout, v době velké nezaměstnanosti jsem jim fandil, protože bylo skvělé, že zvolili postarat se sami od sebe před sezením na úřadu práce, ovšem v době hladu po pracovní síle a nutnosti jejího dovozu z ciziny si myslím, že tohle padlo a každý živnostník, který musel makat 12 hodin denně, 7 dní v týdnu, aby se tak tak uživil mohl přece s těmi galejemi seknout a mohl se nechat zaměstnat, stát se odborářem a nechat odbory, aby mu vyjednali skvělou kolektivní smlouvu a mohl si užívat zaměstnaneckých výhod a klidu a věnovat se pěkně rodině a koníčkům, proč to neudělal nechávám otevřené, to si jistě každý dosadí sám;-).

1 10
možnosti

Živnostník je člověk, který nestrká dobrovolně hlavu do chomoutu za misku jistou šlichty. Na druhou stranu když už něco vybuduje, obětuje tomu všechen čas, peníze a často i zdraví, tak si to taky dovede bránit.

Však Vy se taky umíte pořádně ozvat, když Vám ta šlichta voní míň než sousedova, nebo když Vám málo přidají.

4 0
možnosti

R91a75d75e50k 10K50o90h37u26t

29. 3. 2020 19:58

Zajímavé že zatím není moc slyšet stížnosti od majitelů firem zaměstnávajících desítky či stovky lidí. Ale živnostníci se ozývají furt...

0 13
možnosti

Pokud zaměstnáváte desítky, či stovky lidí, tak vzhledem k našemu zákoníku práce prostě nemůžete finančně jet z měsíce na měsíc. Tam stačí krátkodobý výpadek v zakázkách a jdete do kytek (zaměstnanec má nárok na svou mzdu i když nic nedělá).

Pokud si ale děvčica otevře kadeřnictví na tisícihlavé obci, tak ji vážně zkuste Radku odpustit, že nemá na komoře 100 papouchů pro případ, že jí stát zavře krám, ale nájemné + všechny ostatní náklady jí běží dál....

No teď si představte hospodu v dvacetitisícovém městečku s personálem čítajícím 5 hladových krků...

Asi byste očekával upřímnou omluvu a pukrle až na zem, že pan nenažraný majitel si nenasušil půl míče na tak banální věc, jakou je měsíční státní petlice na jeho knajpu...

Apropo co vlastně děláte vy? ;-)

19 0
možnosti

Pane autore jste zcela mimo. A nikoho nenezívejte žumpou. Zamyslel jste se nad tím, že by stát tato opatření nenařídil. Co by následovalo? V krátké době by se hosdpody vylidnili a hospodští s hosty omarodli. V obchodech by omarodily prodavčky a zavřely.Řemeslníka by do domu nikdo nepustil pokud by vůbec byl schopen něco dělat. Atd. V nemocnicích by nebyli doktoři ani sestřičky. Prostě by se všechno zastavilo. Přežili by jen ti silnější. Kdo by Vám uhradil stráty? Zapomínáte, že je kapitalismus a je každého volba co bude dělat. Pokud někdo podniká na hraně bez rezerv a pokud možno ve strátě, tak zákoniťě se veze a při sebemenším otřesu to zabalí. Kolik takových odvádí základ a pak jsou vykulení, že má min. důchod nehledě kolik odvádějí na zdravotní? To jim mají také platit ostatní. Nehledě kolik bude léčení nakažených stát. Chtélo byto se sklidnit a ne hned po 14 dnech karantany brečet.

7 9
možnosti

Já fakt nevím jestli se mi chce po omrdesátédeváté reagovat na pořád ty samé mýty a neustálé zmatení pojmů...

1: Já nemám proč brečet, jsem zaměstnanec a jsem klidný, jak želva.

2: Já ta opatření veskrze, až na nějaké parciální výtky schvaluju. To ale nic nemění na faktu, že pokud stát způsobí škodu, měl by se k její sanaci nějak postavit.

3: Máme kapitalusmus a "každý sám za sebe", nicméně pokud stát vymáhá daně a jiné poplatky, kterým říká vzletně "pojištění", tak rozhodně nelze v případě nastalé škodné události říct "každý sám za sebe". V tom případě zrušme pojištění, nechejme desátek, jako za krále klacka a prosím, klidně každý sám za sebe.

4: Výcucy z prstu ve smyslu "stejně neplatíte kolik byste měli" a podobná levičácká moudra odmítám komentovat do doby, než tyto mantry podložíte nějakými exaktními čísly. Koneckonců jsem byl v tom, že po zavedení EET už "všeci dokradli". Nebo najednou se to zase nehodí, tak už i přes EET zase "všeci kradnů"? Vážně už se rozhodněte, ať to nevypadá takto trapně...

5: Ostatní? Koho ostatního máte na mysli? Pokud je mi známo, tak až na 3-4 státní firmy plní státní kasu soukromý sektor. Ergo nechcete snad tvrdit, že "zaměstnanci", že ne? Když zaměstnavatel zkrachuje, z čeho bude jeho zaměstnanec platit ty daně? Vymyslel jste snad ekonomické perpetuum mobile?

13 3
možnosti

Že zaměstnanec platí do eráru víc než živnostník je velká mýlka. Kde asi tak zaměstnanec vezme peníze, které pak v eráru skončí? Od živnostníka, který ho zaměstnává a platí.

4 3
možnosti

Souhlasím pouze částečně. Je to taky jenom půl pravdy a platí to pouze u některých oborů, řekněme těch nákladových (uklízečka, vrátný, atd.). U produktivních oborů jde o symbiózu mezi podnikatelem a zaměstnancem, kdy jeden prodává svou práci tomu druhému.

Smutné je, že ani tento elementární fakt někteří občané nechápou. Přístup, kdy jsem zaměstnán v soukromém sektoru a mám škodolibou radost z jakékoli restrikce, neštěstí, krize, která se soukromníkům uděje mi připadá stejná, jako kdyby měl kojenec radost, že jeho matka dostala rakovinu prsu... Přeneseně to platí i pro důchodce, stát jim nedává jiné peníze, než ty, které vybere v soukromém sektoru...

4 0
možnosti

Co mě mrzí je, že zdejší diskuze poněkud sklouzla na úroveň výše náhrady / odškodnění / nebo dokonce pomoci, její formy, délky atd. a tak nějak se vytratilo gró toho, co jsem vlastně chtěl sdělit...

A to sice, že se nekoná žádná nekonzistentnost v názorech pravice, nebo podnikatelského stavu, když tvrdili "chceme od státu hlavně klid". Jakožto i poukázání na zákeřnost argumentace některých jedinců ve smyslu "však vy přece nic nechcete".

Pokud stát tento stav na začátku poruší (zasáhne do podnikání takovou měrou, že ho znemožní), přičemž podnikatelé zodpovědně platili daně a pojištění (přece to snad zajistilo EET, nebo že by ne?), ze kterého prstu si pak kdo dokázal vycucat takovou hovadinu, že v momentě, kdy nastane škodná událost a má nastat plnění onoho pojištění, tak by pojistitelé měli říct "hele, my jsme si pojištění sice platili, ale my jsme vlastně pravičáci a ti pouze platí, v případě, že se něco podělá, nevyžadují plnění pojistky..."

To je jako celé co dokáže vymyslet česká levice? A není to málo Antone Pavloviči?

4 3
možnosti

Do podnikání nezasáhl stát, ale pandemie, stát je učinil nutná opatření, stejně jako je učinila většina okolních států.

Pokud máte pocit, že ta rozhodnutí nejsou OK, můžete stát o škody žalovat. Stejně tak by mohly cestovky žalovat třeba Itálii za ztráty kvůli vyhlášení karanténních oblastí. A nebo fitmy obchodující s rýží Vietnam za to, že zakázal její vývoz.

A to pojištění, o kterém mluvíte, tak jistě, pokud jste pojištěn proti pandemii, tak byste také odškodnění měl dostat.

8 1
možnosti

Tak když jim stát zakázal podnikat, měl by je nějak odškodnit. Nemluvě o tom, že ho to vyjde levněji, než když se jejich podnikání položí a sejdou se na pracáku. A že nám ostatním jejich služby budou pak chybět je další věc. Nechápu, jak může bejt někdo tak hloupej jako autor tohoto závistivého cancu.

2 3
možnosti

Co je to nějak odškodnit?

Stát schválil určitou formu pomoci. Můžeme se bavit o tom, zda je či není dostatečná. Ale vysoké náhrady jsou nesmysl

4 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik