Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"neustále omílané pendlery, již se stali v podstatě obětí naší, skoro až tradiční vlastnosti, která má něco společného se sousedem, kozou a naší netouze po koze vlastní"

Chyba lávky, podle Prymuly je nakaženo 10% pendlerů, takže celkem masivní penetrace nákazy v této skupině, které ohrožuje ostatní obyvatele.

1 0
možnosti

To je celkem odvážné tvrzení když uvážíte všechny vstupní proměnné... Pendleři jsou zájmová skupina číslo jedna. Není tady nakažených 20% prodavaček? Policistů? Pošťaček? Kolik vlastně % populace je doopravdy nakaženo?

To se dozvíme jen na základě testování a nejenže toto neprobíhá plošně, ale nejsou zdaleka testováni ani všichni, kdo vykazují příznaky...

Touto analogií se dá udělat stejný terč z libovolné exponované skupiny.

0 0
možnosti
Foto

Nejak me to neprekvapuje ... cela Kanada to doted naprosto nebere vazne

0 0
možnosti

Čekal jsem, až s tím někdo vyleze. Poněkud teď zapadl ten zprofanovaný výrok, že kdo chce bezpečnost na úkor svobody, ztratí oboje. Kde jste všichni, co toto všude křičíte? Krčíte se v koutě?

0 1
možnosti

Tak já se právě snažil vysvětlit, že přímé ohrožování života ostatních není svoboda a nelze to dělat ani v nejsvobodnějším, utopickém systému...

Možná jsem to popisoval moc složitě, nevím, nicméně závěr z toho je jasný, svoboda se nerovná možnost činit vůči někomu agresi...

3 0
možnosti
Foto

Za článek díky, jednoznačně karma. Zapracujte ale, pěkně prosím, na formě; tři nejhorší hrubky:

..

„1) Považujíce se za libertariánsky uvažujícího člověka...“

Považujíce se je množné číslo. Správný tvar je zde POVAŽUJE se.

..

2) „... zmínit například neustále omílané pendlery, jenž se stali v podstatě obětí...“

JENŽ = který (jednotné číslo) × JIŽ = kteří (mužský životný množný tvar)

..

3) „... na rozdíl od příkazů, zákazů a regulací, které přicházeli v minulosti...“

Ty příkazy PŘICHÁZELY! Shoda podmětu s přísudkem.

1 1
možnosti

Díky za karmu a za korekci rovněž... Bohužel, bojuji s tímto od základní školy, jednak kvůli své dysortografii a dysgrafii a pak také kvůli nečeskému původu.

To ale samozřejmě není výmluva, dobře vím, že se to dá naučit a taky se toho celý život držím. Pouze potřebuji více času na autokorekturu (někdy to vidím opravdu až na 3-4 pokus) a musím si ho holt vyhradit.

1 0
možnosti

Karma, ale jen si dovolím polemizovat okolo těch pendlerů, vláda prvně povolila pendlovat do 100 km, což je myslím solidní ústupek, ovšem se ukázalo, že pendleři vůbec nedbají doporučení, jak by se měli chovat, když takhle pendlují a vím dobře, jak byla vláda i krizový štáb z jejich počínání rozmrzelí a jak hodně neradi přistupovali ke zpřísnění, ale to zpřísnění si pendleři přivodili sami svým neodpovědným chováním a teď brečí, na to měli myslet dříve a držet se pokynů.

0 0
možnosti

A svobodou se rozumí přemisťování hmoty? :-)

0 0
možnosti

Máte li na mysli svobodu pohybu, pak ano, je to jedna z podmnožin svobod. Svoboda není binární a není jen jedna. A také nemůže být absolutní, viz princip neagrese.

2 0
možnosti

Keby mala rozum, tak sa slobodne rozhodne, že zostane doma.

0 0
možnosti

Jo jo ona a ji podobni, spolecne s militantnimi feministkami, genderovymi specialisty, ekofasisty a LGBT aktivisty skonci v propadlisti dejin.

1 0
možnosti

J63a14n 21A29b81r12t

25. 3. 2020 12:24

S Vaším článkem se dá veskrze souhlasit v obecné rovině. Na druhé straně je zde absolutní NESCHOPNOST státu dohledat nakžené jedince a právě tyto úspěšně izolovat od ostatní společnosti. Omezení osobní svobody každého z nás jen z důvodu neschopnosti skvěle placených vrcholných politických státních zaměstnanců.

0 1
možnosti

S tím se dá taky souhlasit. Osobně bych ještě přidal naprostou neochotu vymáhat nařízení, která vydají... V Praze bylo shledáno tisíce pochybení ve smyslu nenošení ochranných prostředků (himl šálu, šátek,nebo bavlněné tričko má doma snad každý), ale nepadla žádná sankce...

Pak se tleská plošnému zaříznutí pendlerů bez ohledu na to, jak ohleduplně se chovají, v jaké lokalitě pracují a jak zodpovědně situaci berou...

Proto jsem níže psal, že opatření z velké části schvaluji S OHLEDEM NA TO, jaký government nám vládne...

0 0
možnosti

Hm... Mám staré prarodiče, kteří už mají celou řadu zdravotních problémů. Mám kamarádku, která má dceru, co se doléčuje z leukémie. Mám kamaráda po operaci srdce. Mám známé, co nedávno ukončili chemoterapii. .... A taky mám spoustu starých sousedů, kterých si vážím.

Co tím chci říct? Chci tím říct, že pokud si na jednu misku vah dám tyhle lidi - a na druhou nějakou obecnou ideu svobody, tak hádejte, jak se rozhodnu?! Mrakoplaš v v Úžasné Zeměploše říká zhruba toto: „Takovýhle ideálů existuje spousta a válejí se na každém rohu. Ale život je jenom jeden.“ :-)

3 0
možnosti

Osobně bych řekl, že jsme ve shodě... Já si akorát nemyslím, že stojíme na křižovatce svoboda vs přežití. Rozumné bezpečnostní opatření se svobodou naprosto nevylučují, naopak jsou její nedílnou součástí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik