Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čipy ve vakcínách? Zbytečné, čipovaní už dávno jsme...

Jedna skupina lidí se bojí, že pomocí vakcinace dostanou čip, s jehož pomocí budou sledovány a řízeny jejich životy. Druhá, násobně početnější skupina se jim oprávněně vysmívá. Ani jedna si neuvědomuje, že se tak už dávno stalo!

Fakt, že jedněch je v řádech promile a druhých v řádech desítek procent není tak zajímavý, jako ten, že ani jedna skupina si neuvědomuje, že "očipováni" už jsme dávno. Ty čipy si sami dobrovolně pořizujeme a za to, že jsou dokonce "online", si dobrovolně a rádi platíme...
Jistě vás ihned napadlo "No jo, další narážka na mobilní telefony, to už známe...", ale jednak zdaleka nejde jenom o ně a druhak dnešní doba tomuto fenoménu začíná dávat naprosto nový rozměr...
Předně ano, mnoho čipů nosíme denně v kapse v plastovém obalu s displejem a považujeme to za naprosto normální a bezpečné. "Přece když si vypnu polohové služby, nainstaluju nějaký ten antivirus a nebudu stahovat aplikace mimo oficiální store, tak jsem v naprosté anonymitě!"

Ne, nejste v bezpečí a anonymitě (pokud to vlastně vůbec za bezpečné považujete)... Poloha vašeho zapnutého mobilního telefonu se dá zpětně určit (cílenou lokalizací "in time" se u tohoto tématu nemá cenu zabývat) s přesností několika set metrů mimo město a větších desítek metrů v městské zástavbě (záleží na hustotě BTS stanic).
A i doposud stát přistupoval k tomuto nástroji tak, jak se mu zrovna hodilo. Jednou polohu mobilního telefonu neuzná jako jeden z důkazů pro vaši nevinu, aby u té samé kauzy "pomohla analýza 60 tisíc mobilních čísel v dané lokaci".

Říkáte si "no tak si pořídím předplacenou, anonymní kartu a mám po problému. Sice to bude dražší, ale za tu svobodu to stojí."?
No tak to spěchejte. Jsme zatím jednou z posledních zemí v Evropě, kde je možné si dovolit takovou opovážlivost, jakou je možnost nespojit telefonní číslo s naší identitou... Ale i na nápravě této nehoráznosti se už pomalu začíná pracovat. Opět pochopitelně (jak taky jinak, že?) v zájmu celospolečenského vyššího dobra a zvýšení bezpečnosti (já osobně bych tyto "hodnoty" už bez pardonu zavedl do ústavy, křesťanského desatera a vytesal na pomník sochy svatého Václava, hned za "nedej zahynouti nám i budoucím.")!
 A nejsou to zdaleka jen mobilní telefony, které o nás sbírají nespočet dat a odesílají je bůhví kam. Nové auto si v budoucnu nekoupíte bez zabudované datové SIM karty, která o vás bude odesílat naprosto vše, co vás napadne, ale hlavně i to, co vás nenapadne.
Taková chytrá domácnost je naprosto luxusní vychytávka nejmodernější techniky, která vám může hodně usnadnit život a samozřejmě, tadááá, výrazně zvýšit vaši bezpečnost!. Ano, ale taky vás může bez vašeho vědomí odposlouchávat a tato data odesílat opět bůh ví kam... 
Vše je ale pochopitelně odpuštěno, když takováto šmírovací gedžitka pomůže s vyřešením vraždy! (Ano, jsem si vědom, že mě tady může leckdo uvařit na obrácené implikaci - viz datumy - ale jsem přesvědčen, že kdo chce kontext chápat, tak chápe a kdo chápat nechce, tak nepochopí, ani kdybych měl časovou osu sebevíc pünktlich).

Všechny tyto střípky, které jednomu mohou na tváři působit vrásky a druhému zase na ústech posměšný úšklebek ale dostávají naprosto jiný rozměr v dnešní covidové době a ještě jiný, obludnější, budou mít v době postcovidové!
V současnosti nikam moc nemůžeme, takže stát využívá těchto "gedžitek" maximálně k tomu, aby zpřísnil už tak nefunkční opatření, "protože podle dat mobilních operátorů se nám tady stále hromadí hodně lidí", případně aby vybral pokutičku od někoho, kdo byl v Polsku na nákupech a nenastoupil karanténu...
Co se nám ale rýsuje, je skutečně jak z mnohokrát proklamovaného Orwellova románu 1984. Dostaneme "státní aplikaci", která nám bude vstupenkou do restaurací, bazénů, na jakékoli společenské akce, do zahraničí, a nejspíš i na obecní zabíjačku. No a můžeme se tady dohadovat, zda se to rozšíří i na obchody (pořád můžete nakupovat online, holoto!) a zda bude, po vzoru Anglie podmíněno vakcínou a tím "správným QR kódem" i naše zaměstnání...
 

Co je na tom všem pro mě vlastně nejbizarnější? S jakou lehkostí, ochotou a až nadšením toto všechno velká část společnosti přijala. Často ještě sama sebe označujíce za tu "inteligentnější", "zodpovědnější" a "demokratičtější"...
Vlastně jako bych to už slyšel, "Ale je tu Covid, vždyť je to všechno potřeba, tak jakýpak Orwell? Jaképak čipování? Jaképak šmírování a kontrola? To je v zájmu nás všech!"
Vy si vážně myslíte, že "social credit system" v Číně je tamním obyvatelům prezentován tak, že "My jsme prostě komunisté a máme zálibu v maximální kontrole a ovládání celé společnosti. Vždy jsme měli a vždy mít budeme. Je to doslova kruciální pro naše udržení se u moci tak, jak nás znáte!"? Anebo je jim to prezentováno přesně způsobem, že je to pro jejich dobro, pro jejich bezpečnost a pro blaho celé jejich společnosti?
Až tedy budete vytahovat při vstupu kamkoli telefon, agilně, s hrdostí sobě vlastní otevírat "státní dobroaplikaci" a s pocitem morální nadřazenosti koukat na zelené světýlko na čtečce, které bude signalizovat "můžeš, nejsi podčlověk", zkuste se sami sebe zeptat: "Je třeba se ještě smát magorům, kteří věří tomu, že nás jednou všechny očipují?

 

"Já ten román napsal jako varování, ne jako návod vy kre*éni!" - George Orwell, in memoriam. 

Autor: Václav Szőcs | neděle 18.4.2021 17:38 | karma článku: 27,86 | přečteno: 719x
  • Další články autora

Václav Szőcs

Násilný převrat v Německu vs. česká mediální scéna.

Aneb "Když tam nemáš Hitlera a nácky, tak si je tam prostě přidej! Ergo pravicový Otto von Bismarck a levicoví čeští novináři...

10.12.2022 v 10:33 | Karma: 17,73 | Přečteno: 304x | Diskuse| Politika

Václav Szőcs

Očkování - Tvoje svoboda končí tam, kde začíná moje!

Tohle je v poslední době asi nejčastější věta spojená s "dobrovolným" očkováním a vydávána za argument, proč by tak úplně dobrovolné být nemělo... A já se ptám. "Končí skutečně vlastnictví mého těla tam, kde začíná tvůj strach?"

23.5.2021 v 15:21 | Karma: 35,06 | Přečteno: 1232x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Na udavače se nezlobte... To vy tu chcete systém, kde mají pré!

"Cože? Já že tady chci udavače? Ten kluk se snad zbláznil!" Jako bych to slyšel... Čekáte snad, že jednoho dne bude společnost natolik morální, že se v ní tyto vši nebudou vyskytovat? Co jim takhle nedávat k udávání příležitost?

15.2.2021 v 8:03 | Karma: 22,90 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Zneužívání Davidovy hvězdy! Opravdu?

V poslední době, respektive od demonstrace pořádané pár divnými lidmi, se nám tu rozmohl takový nešvar... Média, nebo "elity" nalepí terč a ta lepší část společnosti se cítí jako morální armáda. Pojďme si to rozměnit na drobné...

3.2.2021 v 20:03 | Karma: 25,52 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Jardo Flégre! Co Hippokratés? Ten nerozlišoval V.I.P. a běžné mrtvé...

Toto nám vzkazují média, politici a mnoho odborníků: "Vy chcete zpět své životy, kapitalisti nenažraní? Že vám není hanba, tady umírají lidé a vy myslíte na své příjmy." Aneb když má covid větší píár, než rakovina...

18.12.2020 v 10:13 | Karma: 43,56 | Přečteno: 8119x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik