Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na udavače se nezlobte... To vy tu chcete systém, kde mají pré!

"Cože? Já že tady chci udavače? Ten kluk se snad zbláznil!" Jako bych to slyšel... Čekáte snad, že jednoho dne bude společnost natolik morální, že se v ní tyto vši nebudou vyskytovat? Co jim takhle nedávat k udávání příležitost?

Těch kauz je v poslední době jako máku...
Tu uvědoměle zavolají "bystrý voka" švestky na bar v Praze 7, kde se natáčí film, přičemž je tam vyvěšeno oznámení na dveřích i výloze, takže příslušné "pomocné stráži veřejného zdraví" stačilo se pouze obtěžovat přijít blíže a zkusit číst (zbytečné a složité).
Onde zase přijdou pomáhači a chrániči do živého vysílání Mr.KubelíkShow, protože nějaký novodobý Pavlík Morozov viděl přes výlohu pět chlápků u piva a seznal, že se zde páchá genocida na našich babičkách a dědečcích, což pochopitelně nemůže nechat bez náležité reakce.
Poslední medializovaný počin je vskutku pikantní... Cvičitelce Hance Kynychové přišla do fitka, odkud každý den online předcvičuje pro své klientky, aby jim doma z distančně se učících ratolestí nespáchaly mozkové buňky seppuku, policejní šťára. Když orgáni důkladně prošli celý prostor, jestli dotyčná, dvaapadesátiletá, mimochodem stále velmi pohledná, cvičitelka neschovává nějaké ty klienty v šatní skříňce, tak jí sdělila "překvapivou" informaci, že nějakému uvědomělému občanu se podle zvuků zdálo, že se tam může dít nějaká podezřelá aktivita.

 

Často pak čtu rozhořčené reakce "jak je možné, že takovýto lidský odpad se ve společnosti vyskytuje", případně, "že je to tou dnešní dekadentní dobou".
Ne, doba za to skutečně nemůže a takovýto lidský odpad se ve společnosti vyskytoval, co svět světem stojí...
Myslí si snad někdo, že dnes už jsme evolučně jinde, než byli naši předkové v dobách losinských čarodějnických procesů? Že typy lidí, kteří za války kolaborovali z čistého prospěchu, nikoli z donucení, už mezi námi nejsou? Že v roce 89 byli vaporizováni kádři, kteří neměli problém nahlásit, že jste se stýkali s "nesprávnými lidmi"? 
Pokud někdo takový skutečně existuje, pak má hodně zvláštní představy o evoluční biologii a vývojových změnách u třídy savců... 
Jinými slovy NE, skutečně nejsme jinými lidmi, než naši předkové, kteří pálili domnělé čarodějnice, aktivně pomáhali plynování Židů, nebo udávali své sousedy státní bezpečnosti z čirého prospěchářství.
 

Je třeba si uvědomit a hlavně se smířit s tím, že takovýto lidé mezi námi jsou a je jich plus mínus stále stejné množství.

 

Problém je někde jinde a to sice v systému, který těmto lidem umožňuje svůj charakter naplno využít. Pokud většinová společnost touží po systému, kde odpovědnost za svůj život předá nějaké třetí entitě a činí tak s radostí téměř ve všech oblastech lidského života, pak je zcela logické, že zajištění takové společnosti generuje obří množství příkazů, zákazů, regulací a omezení. Tedy ráj pro všechny "samozvané, uvědomělé strážce pořádku".

Pokud chceme aby se o nás stát postaral od kolébky do hrobu:
- Porod (společnost se cítí delegována rozhodovat i o tom, kdo kde může rodit)

- Školství (monopol na vzdělání a stále silnější tlaky na institucionalizaci každého jedince - pomalé osekávání domácího vzdělávání)

- Výchova (zalíbení značné části společnosti a některých nejvyšších představitelů v norském systému nelze přehlížet)

- Sociální zabezpečení 

- Zákoník práce

- Socializace bydlení

- Neprůchodnost důchodové reformy, která by směřovala k individualizaci

- Silný tlak na delegaci osobní ochrany směrem na stát a redukce zbraní po vzoru velkých evropských hráčů 

- Dělání doslova axiomů z všemožných pozitivních práv (právo na důstojný život, právo na bydlení, právo na práci, právo na důstojnou mzdu, právo na výběr pohlaví a jeho akceptaci okolím, atd. atd. atd.)

A tak bych mohl pokračovat do nekonečna.

Pak se nesmíme divit, že ani ten nejlepší právník nezná kompletně naši legislativu, ale pouze tu část, které se aktivně věnuje. Za takové situace už je pak zákon říkající, že "neznalost zákona neomlouvá" už jen pomyslnou třešničkou na dortu... 

Ptáte se, proč jsem vynechal "právo na bezplatnou zdravotní péči"? No protože to úzce souvisí s výše uvedeným problémem udavačství. Pokud jsme ochotni bez mrknutí oka delegovat naši odpovědnost a s tím související enormní část svobod na stát, tak proč bychom na něj nedelegovali i odpovědnost, za naše zdraví? Dogma "bezplatné zdravotní péče" se táhne našimi novodobými dějinami, jako smrad z kafilerie. 

No a pokud se objeví nějaké nové zdravotní riziko, jak pak reaguje naše společnost?
Jak by asi dopadl politik, který by v kterékoli západní zemi prohlásil něco ve smyslu:
"Vážení občané, máme tady takový a takový problém, data jsou tato a tato, týká se to těchto rizikových skupin. My pro vás zajistíme maximální dostupnost zdravotní péče, vyjdeme maximálně vstříc všem výrobcům, kteří by mohli pomoci se zásobením ochranných pomůcek, plicních ventilátorů, vyškolíme personál v zařízeních pro seniory, aby mohl jak testovat, tak případně v základních parametrech saturovat kyslíkem. Zajistíme výrobu, vývoj a distribuci testů a vakcín. Ve spolupráci se širokou škálou odborníků, budeme doporučovat různá opatření, jejichž smysl a účinnost vám budeme srozumitelně prezentovat. Nejste v tom sami a my se budeme snažit vytvořit podmínky pro ty, kteří se budou chtít maximálně chránit. Nejsme ale vaše matky, abychom vám dali domácí vězení a zavřeli vaše živobytí. Zodpovědnost je ve vašich rukou. A ano, nějací lidé na to prostě umřou, to se holt u nemocí stává. My zajistíme maximum možného, aby těch zemřelých bylo co nejméně v rámci toho, abychom se nestali vašim uzurpátorem. Jedině vy můžete rozhodovat o svém zdraví a životě!"
Jsem si téměř 100% jist, že by byl okamžitě ukřičen, uvláčen médii a zlikvidován, co by "bezcitné monstrum, kterému nezáleží na životech babiček a dědečků"!
Dnešní politik Západní Evropy 21. století musí především řešit! Ehm, lépe řečeno řešení deklarovat a snažit se co nejlépe prodat, že toto řešení funguje... A je tomu tak přesně proto, že taková je celospolečenská poptávka. 
My nechceme možnost a podmínky k řešení, my chceme aby to bylo vyřešeno za nás!

No a centrální "řešení" nemůže jít, zcela logicky, jinou cestou, než cestou příkazů, zákazů, regulací, nařízení, restrikcí a pokut. O to smutnější pak je, když se ukáže, že toto "řešení" ve skutečnosti žádným řešením být ani nemusí...

Je tedy na místě se spravedlivě rozhořčovat nad tím, že po staletí jsou ve společnosti jedinci, kteří mají morální integritu zmrzlého sobolího ho*na? Nebo by bylo na místě si uvědomit, že čím po zdánlivě bezpečnějším systému toužíme, tím více různých legislativních opatření to bude vyžadovat, tím více úředníků, kontrolorů a drábů na to budeme potřebovat a ti zase budou potřebovat stále více a více agendy, aby obhájili svoji holou existenci?
Zkuste si sami odpovědět na otázku, koho a kam by mohl kdo udávat ve společnosti, kde je stát pouze garantem základních negativních práv, jejich efektivního vymáhání + vytvořenou sítí pomoci jen pro ty, kteří si objektivně nedokáží pomoci sami?  
Inu je to naše chyba, že volíme politiky, jenž slibují, že zařídí, že "bude líp", než politiky, kteří by se zavázali, že za každý přijatý zákon, regulaci, vyhlášku, či nařízení musí být dvě další legislativní úpravy zrušeny...
Toš tak na světě....

Autor: Václav Szőcs | pondělí 15.2.2021 8:03 | karma článku: 22,90 | přečteno: 543x
  • Další články autora

Václav Szőcs

Násilný převrat v Německu vs. česká mediální scéna.

Aneb "Když tam nemáš Hitlera a nácky, tak si je tam prostě přidej! Ergo pravicový Otto von Bismarck a levicoví čeští novináři...

10.12.2022 v 10:33 | Karma: 17,73 | Přečteno: 304x | Diskuse| Politika

Václav Szőcs

Očkování - Tvoje svoboda končí tam, kde začíná moje!

Tohle je v poslední době asi nejčastější věta spojená s "dobrovolným" očkováním a vydávána za argument, proč by tak úplně dobrovolné být nemělo... A já se ptám. "Končí skutečně vlastnictví mého těla tam, kde začíná tvůj strach?"

23.5.2021 v 15:21 | Karma: 35,06 | Přečteno: 1232x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Čipy ve vakcínách? Zbytečné, čipovaní už dávno jsme...

Jedna skupina lidí se bojí, že pomocí vakcinace dostanou čip, s jehož pomocí budou sledovány a řízeny jejich životy. Druhá, násobně početnější skupina se jim oprávněně vysmívá. Ani jedna si neuvědomuje, že se tak už dávno stalo!

18.4.2021 v 17:38 | Karma: 27,86 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Zneužívání Davidovy hvězdy! Opravdu?

V poslední době, respektive od demonstrace pořádané pár divnými lidmi, se nám tu rozmohl takový nešvar... Média, nebo "elity" nalepí terč a ta lepší část společnosti se cítí jako morální armáda. Pojďme si to rozměnit na drobné...

3.2.2021 v 20:03 | Karma: 25,52 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost

Václav Szőcs

Jardo Flégre! Co Hippokratés? Ten nerozlišoval V.I.P. a běžné mrtvé...

Toto nám vzkazují média, politici a mnoho odborníků: "Vy chcete zpět své životy, kapitalisti nenažraní? Že vám není hanba, tady umírají lidé a vy myslíte na své příjmy." Aneb když má covid větší píár, než rakovina...

18.12.2020 v 10:13 | Karma: 43,56 | Přečteno: 8119x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik