Díky Bohu za propagandu!

24. 05. 2020 8:30:00
Říkáte si, "ježkovo voči, co to ten blázen mele?" Nebojte, taky z toho neskáču radostí do stropu, nemetám trojitá salta a nevystřihnu kozáčka. Prostě jsem jenom rád, že se tady válčí hybridně a ne konvenčně...

Vnímáte ten lehký podtext při sledování České televize, že "zbraně v rukou civilistů jsou fujky, Evropská unie to s námi myslí dobře, odchod z ní se rovná sebevraždě a s těmi migranty se to všechno v podstatě tak nějak zvládlo"?
Vidíte na druhé straně weby typu Aeronet, youtube kanál jistého Žarka Jovanoviče (který je zadlužený, jak rozvojové země), aktivity obecního blázna Jirky "Montenegro"?

Ten humbuk, který se zvedl ohledně odstranění normalizační sochy z 80. let (jejíž odstranění taky nebylo tak úplně bez geopolitického kontextu, že...)?

Že je to "hybridní válka"? Ano, samozřejmě že je! A já říkám, díky bohu za ni, byť v ní prohráváme...

Kdo my? My, jenž nehorujeme ani pro "bezpečnou, demokratickou, lidskoprávní Evropskou unii v současné podobě" (protože vidíme, že bezpečná je hlavně pro ty, kteří se do ní dostanou všemi možnými prostředky, byť pak už nemusí být bezpečná pro ty, kteří se v ní narodili. Demokratická je pouze, když se jí to hodí. A v reálném životě je spíš "menšinoprávní", než "lidskoprávní".), ani pro jakýsi "panslavistický model, založený na patriotismu, křesťanských hodnotách, pořádku a tradicích" (protože vidíme, že to reprezentují lidé, kteří si pod panslavismem představují Varšavskou smlouvu, pod patriotismem koncerty kapely Ortel a pod křesťanskými hodnotami nenávist k "buzerantům". Pořádek spatřují v tom, že se nesmí vyjádřit nespokojenost - protože aby tady někdo protestoval? To tu dřív nebylo! No a "tradice"? Prostě, RIO s vlašákem, místo kebabu...).

A proč mám z toho všeho radost? Vysvětlím...

Pokud se shodneme, že válka znamená "dosažení politických, nebo ekonomických cílů konvenčními prostředky" tak jsem sakramentsky rád za to, že je v současné době levnější a účinnější těchto cílů dosahovat jinak a bojujeme tady tím, že se vzájemně označujeme "nácky a xenofoby vs sluníčky a fašisty" (všímáte si toho malého "zmatení pojmů"? To není náhodou... :-) ), než abychom si tady vzájemně stříleli do různých částí těla, jedni projektily 5.56x45 NATO a druzí 7,62x39 (podle vkusu každého soudruha)...

Podle toho, co se mi podařilo dohledat, byl první, kdo použil pojem "hybridní válka" ruský generál Valerij Gerasimov v r. 2013 (pokud se mýlím, budu rád za korekci) a já si říkám, že se s tím druhá strana do dnešního dne nehodlá smířit a předpokládá, že se válečný akt podaří zastavit nastavením druhé tváře... Respektive neustále se snaží "rakety" protistrany zastavit tím, že se jim rozkazem, ve jménu "svobody a demokracie", snaží zamezit vlítnout na jejich území a pak se hrozně diví, když zasáhnou...
Snaží se cíl potřísnit jakousi "svěcenou vodou", která jej ochrání před následky výbuchu a pak se opět hrozně moc diví, že to nemělo účinek...
Snaží se tu válku, kterou ten, kdo ji první pojmenoval, délku trvání odhadl na 30 let, vyhrát za rok. A nedokáží pochopit, proč se to nedaří.
Nechápou, že "živý, lidský cíl" nelze ze dne na den naučit, že první líbivé slovo není nutně vždy to, které je nositelem faktické informace... Taky si neuvědomují, že proti těmto "raketám" nejde na stejném hřišti bojovat stejnými prostředky na cílech nepřítele. Ty hřiště totiž stejná prostě nejsou. Naše je otevřené a jejich je uzavřené. Chceme to změnit a to naše taky uzavřít (cenzurovat)? OK, můžeme, ale pak vyhráli, dosáhli svého...

Složité, že ano... Jak z toho ven?

Jen a jedině dlouhou, trnitou a neoblíbenou cestou! Cestou GENERAČNÍ... Ta další prostě bude muset mít sama v sobě radar na rozpoznání, zda se jedná o nosnou, faktickou informaci, nebo onu "raketu" nepřítele. A to lze dosáhnout jedinou cestou:

1: Cestou důsledné výuky historie (ideálně retrospektivně - raději ať berou moderní dějiny 20. století 3x, než aby 3x brali období křídy).

2: Výukou mediální gramotnosti neinvazivním způsobem (rozhodně ne tak, jak se to snaží na školách provozovat Člověk v tísni).

3x: Matematika + Fyzika + MODERNÍ informační technologie - u toho posledního klást důraz na algoritmy sociálních sítí, efektu vytváření sociálních bublin a následnému filtrování informací = vlastní autocenzuře apod.

Dokud se tady budou ostřelovat dvě skupiny podobných fanatiků, byť s jednou mohu souhlasit více a s druhou méně, budeme tu válku prostě vždycky prohrávat... Vyhrát se dá jen a pouze na stejných hřištích, v momentě, kdy si jeden z týmů zazdí branku a své fanoušky přesvědčí o tom, že tam žádná zeď není, případně, že stejná je i na druhé straně, jen ji nevidí, je ten boj předem prohraný...

V momentě kdy začneme dětem fanoušků soupeře na naší straně hřiště rozdávat dalekohledy, aby se přesvědčily, kde zeď stojí a kde ne, můžeme pomýšlet na to, že soupeři vezmeme neoprávněnou výhodu a zápas bude prohlášen za "prodaný"...

Toš tak na světě...

Autor: Václav Szőcs | neděle 24.5.2020 8:30 | karma článku: 32.80 | přečteno: 5686x

Další články blogera

Václav Szőcs

Násilný převrat v Německu vs. česká mediální scéna.

Aneb "Když tam nemáš Hitlera a nácky, tak si je tam prostě přidej! Ergo pravicový Otto von Bismarck a levicoví čeští novináři...

10.12.2022 v 10:33 | Karma článku: 17.51 | Přečteno: 304 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.16 | Přečteno: 451 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.22 | Přečteno: 1374 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 448 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 264 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 681 | Diskuse
Počet článků 28 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4686

Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...